Prima ședință de psihoterapie este gratuită

SERVICII

PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ

Ședință: 50 min.

Ce este psihoterapia individuală?

Psihoterapia individuală se ocupă cu tratarea dificultăților psihologice în sistem unu-la-unu, terapia având loc între psihoterapeut și o singură persoană.

Asemănător celorlalte ramuri ale psihoterapiei, procesul psihoterapeutic este unul co-creat și presupune colaborarea dintre psihoterapeut și persoana aflată în terapie. Procesul se bazează pe construirea unei bune relații terapeutice, de încredere, între cele două părți, relație ce va facilita explorarea liberă a gândurilor și emoțiilor clientului, formularea unor obiective și lucrul activ al ambelor părți pentru îndeplinirea acestor obiective.

Programează-te acum

Separator

Cu ce mă poate ajuta psihoterapia?

În timpul psihoterapiei vom vorbi despre emoțiile, gândurile și comportamentele tale și vei învăța cum să-ți controlezi viața și cum să răspunzi la situațiile stresante.

Psihoterapia te poate ajuta să depășești greutățile cauzate de:

  • Tulburări anxioase, precum Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Posttraumatic;
  • Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară;
  • Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc;
  • Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia;
  • Tulburări de personalitate, precum Tulburare de Personalitate Borderline sau Tulburare de Personalitate Dependentă;

De asemenea, psihoterapia este de mare ajutor când vine vorba de gestionarea stresului, probleme de comunicare, probleme de relaționare, tulburări de somn, stimă de sine scăzută, fobii, pierderi și doliu, suicid, abuz, traumă, probleme de natură sexuală, dezvoltare personală etc. 

Separator

Prima ședință de psihoterapie individuală

Prima ședință de terapie, numită și ședința “de cunoaștere” are ca scop explorarea situației actuale a persoanei, nevoia sau nevoile pentru care aceasta a venit la terapie (dificultățile întâmpinate) precum și așteptările pe care le are (legate de terapie).  Aceste informații ne vor ajuta să stabilim împreună obiectivele terapeutice și să construim un plan de intervenție.

Obiectivele stabilite nu sunt bătute în cuie. Acestea se pot schimba pe parcursul procesului terapeutic.

Separator

Cât timp durează terapia individuală?

Numărul ședințelor, frecvența acestora și felul în care va fi implementat planul de intervenție depind de situația fiecărei persoane.

Terapeutul va ține întotdeauna cont de nevoia și ritmul persoanei, neexistând termene limită. Deși în primă instanță pare că terapeutul conduce ședințele, persoana aflată în terapie are control deplin asupra acestora. Orice nevoie legată de terapie, nemulțumire, dorință de schimbare a parcursului terapeutic poate fi comunicată deschis terapeutului.

Comunicarea constructivă este și va fi întotdeauna încurajată.

Psihoterapie individuală: 200 lei
O ședință de psihoterapie durează 50 minute.

Separator

Prima ședință, de acomodare, este gratuită!
Programează-te acum!

Raluca Herea