Prima ședință de psihoterapie este gratuită

SERVICII

PSIHOTERAPIE DE CUPLU

Ședință: 50 min. sau 90 min.

Ce este psihoterapia de cuplu?

Reprezintă o altă ramură a domeniului psihoterapiei și se ocupă cu rezolvarea conflictelor ce apar într-un cuplu precum și cu îmbunătățirea relațiilor romantice per ansamblu.

Procesul psihoterapeutic are loc între psihoterapeut și cuplu (marital sau nu). Asemănător psihoterapiei individuale, procesul este bazat pe o bună relație terapeutică construită între terapeut și membri cuplului, facilitând explorarea problemelor apărute în cuplu. 

Programează-te acum

Separator

Cum ajută psihoterapia de cuplu?

La un moment dat, majoritatea relațiilor vor întâmpina dificultăți precum infidelitatea, gelozia, furia, comunicarea deficitară, lipsa de înțelegere între membrii, probleme legate de intimitate, probleme medicale, interacțiunea cu alte persoane (de ex: un alt membru al familiei) sau conflicte de altă natură.

Tiparul de atașament, tiparele de relaționare moștenite sau trăsăturile de personalitate reprezintă doar o mică parte din multitudinea de factori ce pot influența viitorul relației. Va reuși cuplul să treacă peste aceste dificultăți într-un mod sănătos (adaptativ) sau va rămâne blocat în problemă, dezvoltând tipare de interacțiune disfuncționale?

Psihoterapia de cuplu oferă ghidare în rezolvarea conflictelor, sporirea înțelegerii dintre parteneri, obținerea unei comunicări eficiente și a unei negocieri sănătoase a diferențelor individuale.

Separator

Prima ședință de psihoterapie de cuplu

Prima ședință se concentrează pe cunoașterea fiecărui partener (istoricul individual) și pe cum a luat naștere relația dintre cei doi parteneri. Se vor analiza tiparele de relaționare, tiparele de atașament, nevoia sau nevoile care i-au adus pe cei doi la terapie, urmând ca membrii cuplului să-i comunice terapeutului așteptările pe care le au privind procesul terapeutic.

Separator

Mai multe despre psihoterapia de cuplu

Succesul terapiei de cuplu se bazează pe dezvoltarea unor abilități de comunicare și de rezolvare a problemelor precum și pe punerea acestora în practică; așa că terapeutul va da mici “teme pentru acasă” sub formă de exerciții. În funcție de caz, exercițiile pot fi exerciții de comunicare sinceră și empatică, activități efectuate împreună, exerciții de consolidare a intimității etc.

O bună comparație care subliniază perfect necesitatea acestor teme spune că relația este precum un mușchi. Cu cât îl exersăm mai mult, cu atât va fi mai puternic.

Vezi și Psihoterapie de Familie

Preț ședință psihoterapie de cuplu:
300 lei (50 min.) sau 450 lei (90 min.)

Separator

Prima ședință, de acomodare, este gratuită!
Programează-te acum!

Raluca Herea