Aplicații și servicii utilizate pentru

COMUNICARE

audio-video (psihoterapie online)

Pentru desfășurarea unei ședințe de terapie online ai nevoie de un calculator dotat cu camera web și microfon, internet de mare viteză și acces la unul dintre serviciile de comunicare audio-video de mai jos.

FaceTimeFaceTime

Aplicația FaceTime se găsește preinstalată pe toate telefoanele (iPhone), tabletele (iPad) și calculatoarele (Mac) produse de Apple. 

Pentru a afla mai multe despre FaceTime și despre cum poate fi utilizată aplicația, te rog sa vizitezi Utilizarea FaceTime pe Mac sau Utilizarea FaceTime pe iPhone/iPad.

Google DuoGoogle Duo

Google Duo este o aplicație de video telefonie dezvoltată de către Google și oferă o calitate ridicată a imaginii și a sunetului.

Google Duo este gratuit și simplu de utilizat

SkypeSkype

Pentru a putea utiliza aplicația Skype, trebuie să:

  1. Descarci Skype pe dispozitivul tău (telefon, tabletă sau calculator);
  2. Creezi un cont gratuit pentru Skype;
  3. Te conectezi la Skype utilizând contul tău.

Utilizarea Skype este gratuită iar calitatea audio-video este bună. 

Nu uita, în cazul în care preferi o alta aplicație/serviciu/platformă pentru comunicarea audio-video, mă voi adapta solicitării tale, singura condiție fiind ca platforma respectivă să permita criptarea comunicării audio-video. 

Important!

  1. Este recomandat ca toate ședințele online să aibă loc prin intermediul calculatorului și nu a tabletelor sau a telefoanelor;
  2. Comunicarea audio-video are loc prin Internet. În cazul în care optezi să utilizezi accesul la Internet pus la dispoziție de către  furnizorului tău de servicii de telefonie mobilă, ia aminte că utilizarea acestuia pentru comunicarea audio-video poate duce la depășirea planului oferit în cadrul abonamentului de către operatorul respectiv, atrăgând automat costuri suplimentare.